47 ÜNİVERSİTEDEN 150 GENÇ İLE BU YAZ BERABERİZ

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Ege Şubesi “BU YAZ BERABERİZ” Projesi ile Üniversite Gençliğine Mentörlük yapacak. COVİD-19 sürecinde staj imkanı bulamayan gençleri iş hayatına hazırlamak, tecrübe kazandırmak amacı ile başlatılan “BU YAZ BERABERİZ” mentee-mentor projesi 47 üniversiteden 150 öğrencinin başvurusu ve 101 eşleştirme ile başladı.

47 ÜNİVERSİTEDEN 150 GENÇ İLE BU YAZ BERABERİZ
20 Temmuz 2020 - 11:39
3 aylık bir sürede öğrencilerin gönüllü olarak birbirinden değerli ve tecrübeli mentörler ile yaz aylarında birlikte olma şansı yakalayacağı ve 101 eşleşmenin gerçekleştiği proje PERYÖN Ege Şubesi Başkanı Serdar KALAYCIOĞLU, Proje Koordinatörü Pelin GÜRSES ve EMCC Dünya Başkanı Dr Rıza KADILAR’ın katıldığı çevrimiçi toplantı ile tanıtıldı.  
 
Proje hakkında bilgi veren Serdar KALAYCIOĞLU “COVİD-19 Pandemi sürecinde pek çok işyerinin uzaktan çalışmaya geçmesi ve sonrasında aldıkları tedbirler nedeni ile bu sene yaz döneminde üniversite öğrencilerimizin iş hayatına hazırlık aşamasında en faydalı yol gösterici olan staj süreçlerinde maalesef sıkıntıların ortaya çıkmaya başladığını gözlemledik. Derneğimize gelen talepler ve üyelerimizden gelen geri dönüşler üzerine yönetim kurulumuz ile yaptığımız toplantılarda bu sıkıntılı durumun nasıl ortadan kaldırılabileceği, zaten kısmen sekteye uğramış olan eğitim-uygulama süreçlerinde öğrencilere nasıl destek olunabileceği konularını gündeme getirerek çözüm ve proje önerileri üzerinde çalışmalar yaptık”.
 
Kalaycıoğlu ayrıca “Bu Yaz Beraberiz” adını verdiğimiz projemizde, çalışma hayatında da giderek etkinliği artan dijital platformlar üzerinden yapılacak birebir mentörlük programı ile öğrencilerimizin iş hayatına atılma aşamalarına, mesleki ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmayı ve pandemi sürecinde yaşadıkları olumsuzlukları bir nebze de olsa ortadan kaldırmayı amaçladık.
 
Projemiz hızlı bir şekilde uygulamaya başladı. Haziran ayının son haftası mentee ve mentör kayıtlarını almaya başladık. 3-4 günlük bir kayıt süreci sonrasında karşımıza çıkan sonuç ne kadar doğru bir adım attığımızı gösterdi. 47 üniversitemizden 150 ye yakın öğrenci menti olarak projemize başvurdu ve mentörlük almak istediğini belirtti. Mentörlerin atanması sonucu toplamda 101 eşleşme gerçekleştirdik. 
 
Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarını kapsayacak şekilde toplamda 3 ay sürmesi planlanan projemiz için Mentee ve mentörlerimiz belirlenen proje zamanı içerisinde en az 3 kez dijital platformlar ile bir araya gelecekler, görüşme sayısı tarafların talebi durumunda artabilecek.
 
“Bu Yaz Birlikteyiz” projesi ile PERYÖN Ege şubesi olarak oldukça geniş kapsamlı bir öğrenci kitlesine ulaşarak onlara iş hayatı ve kendi farkındalıklarına dair katkı sağlama fırsatı yaratabildiğimiz için çok mutluyuz. Kalaycıoğlu ayrıca Dernek olarak çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini belirtti.   
 
Tanıtım toplantısına katılan EMCC Dünya Başkanı Dr. Rıza Kadılar’da projede nelere dikkat edilmesi gerektiğini, nasıl başarılı olunabileceğini ve işin asıl önemli tarafının bunun bir gönüllülük projesi olduğunu ve gizliliğin şart olduğuna vurgu yaptı. 
 
Projeye  katılan mentee ve mentörlerde kısaca görüşlerini şöyle ifade ettiler. 
 
Aylin BOZKURT (Mentee Bursa Uludağ Üniversitesi İktisat 3.sınıf öğrencisi)
Pandemi döneminde yapamadığım stajımı evde en verimli ve öğrenerek, kendime bir seyler katarak geçirmek istediğim için başvuru yaptım. Bilgisayar başında iş hayatını ve şirketleri yakından tanıyıp mezun olunca bana iş aramada yardımcı ve yol gösterici olacağını düşünüyorum. Aynı zamanda çalışma hayatına dair merak ettiğim konularda bilgi edineceğim. 
 
Cihangir İNEL: (Mentee ODTÜ Endüstri Mühendisliği 3.sınıf öğrencisi)
PERYÖN Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Ege Şubesi tarafından düzenlenen “BU YAZ BERABERİZ” projesine online ortamda kendimi geliştirebileceğim en etkili proje olduğunu düşündüğüm için katıldım. Bu projeden mesleğim açısından beni aydınlatacak ve ufkumu açacak benim alanımda uzman, tecrübeli kişiler ile görüşerek ondan çok değerli bilgiler alabilmeyi bekliyorum. Ayrıca COVID-19 ile geçirdiğimiz ve her şeyin kısıtlı olduğu bu dönemde bir staja gitmiş gibi bilgiler edinmeyi bekliyorum. 
 
Eda GÜLEK: (Mentee Erzurum Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği 3.sınıf öğrencisi)
Bu projeye seneye mesleğimi elime aldığımda doğru ilerleyebilmek, gelecek hayallerimi mesleğime entegre edebilmek ve mesleğimin gereklerini anlayabilmek adına alanında deneyimli insanların tecrübelerinden, yol göstermelerinden faydalanmak için başvurdum. Projeden beklentim pandemiden dolayı evde geçen zamanımı boşa geçirmemek, kendime meslek anlamında bir şeyler katmak için olabilecek her türlü bilgi, tecrübe ve tavsiyeler olur sanırım. 
 
Esra ÜNAL: (Mentee Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Fakültesi 4.sınıf öğrencisi)
Projeye, tecrübeli ve deneyimli birinin yol göstericiliğine ihtiyaç duyduğum için katıldım. Mezun olacak bir öğrenci olmam ve bu dönemde pandemi sürecine girmemizle beraber bu ihtiyacım daha da arttı. Dolayısıyla projeden öncelikle bu ihtiyacımı karşılamasını bekliyorum.
 
Kerem YALÇINKAYA: (Mentee Marmara Üniversitesi Almanca İşletme 3.sınıf öğrencisi)
Küresel ekonomide yaşanan durgunluk ve dünyanın en büyük ekonomilerinde dahi artan genç işsizliğe karşın, iş hayatı hakkında alanında uzman kişilerden bilgi edinerek, kendime en uygun kariyer adımlarını doğru bir şekilde takip etmek ve kendime en uygun alanda uzmanlaşmak istemek. 
 
Anıl GÜÇLÜ: (Mentör Hanif Pehlivanoğlu İK sorumlusu) 
Geçen sene hariç olmakla birlikte yaklaşık 2 senedir PERYÖN Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Ege Şubesi ve Ege Üniversitesinde daha önceden başka projesinde yer almıştım. Projede özellikle son dönemde COVİD-19’unda etkisiyle yeni mezunlar için iyice zorlaşan iş hayatına katılım şartlarını biraz iyileştirmek ve bu tarz projelerle kariyer haritaları oluşturmalarına yardımcı olmak istiyorum.
 
Emrah ÖZKAN: (Mentör Endüstri Mühendisi Viessmann Manisa Isı Sistemleri Üretim Lideri)
Bu projeye katılma sebebim 11 yıllık iş tecrübem çerçevesinde hiç iş hayatı ile tanışmamış genç arkadaşlarımıza doğru bilgiyi ilk ağızdan aktarabilmek. Projeden beklentim üniversiteler ile sanayi iş birliğinin artırılmasına katkıda bulunulması, erken dönemlerde öğrenci arkadaşlarımıza doğru yönlendirmelerin yapılabilmesi ve seçimi yine kendilerinin yapmalarına imkan verebilecek bir bilgi seviyesine gelmelerini sağlamak. 
 
Leyla KOÇ SOMER: (Mentor DEÜ Endüstri Mühendisi ve  Bright Visions Academy Kurucusu)
Geleceğimiz olan gençlerin hayallerinin hedefleri, hedeflerinin de gerçekleri olabilmesi için bilgi ve tecrübelerimin harmanı ve Networking katkımla hayata daha güçlü ve dolu vizyon bakış açısı ile dahil olmasını sağlamak... Beklentim ise, yaşamına dokunabildiğim kişilerin pozitif hayat duruşu ve fayda yaratmayı öğrenmiş olmaları... 
 
Nilgün TUNÇER: (Mentör DEÜ İşletme Biocodex İlaç San. Bölge Koordinatörü)
Bu projeye katılma sebeplerim; meslek sahibi olma yolunda eğitimlerine devam eden gençlerimize ihtiyaç duydukları konularda bilgi desteği sağlamak, manevi destek olmak, kendilerini daha iyi tanıyarak daha bilinçli tercihler yapmaları noktasında onlara destek olmak isterim. Bilgi ve zamanın her geçen gün daha da değer kazandığı günümüz şartlarında, gençlerimizin kişisel hedeflerine ulaşmalarına ve mutlu olmalarına destek olmak en önemli amaçlarım. Kendi adıma da, toplumsal fayda sağlamak için bir fırsat olarak görüyorum bu projeyi. 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum